5 نکته پیش از انتخاب دامنه
انتخاب نام دامنه مناسب یکی از بزرگترین دغدعههای هر فردی به هنگام راهاندازی کسب و کارش است. در واقع اگر بتواند بهترین، آسانترین و مرتبطترین نام دامین را برای وبسایت خود به ثبت برسانید، به راحتی قادر خواهید بود برند و حوزه فعالیتتان را به کاربران معرفی کنید.
1- دامنه شما؛ برند شما
وقتی آدرس دامنه خود را به کسی میگویید یا برای خودتان تکرار میکنید واقعا اسم یک برند بنظر میآید و یا یک اسم عام و عادیست؟ بیایید با یک مثال به این موضوع نگاه کنیم: فرض کنید میخواهید در وبسایت خود درباره انواع رژیمهای غذایی مطلب بنویسید و محصولاتی در همین حوزه نیز بطورت آنلاین بفروش برسانید. اگر به کسی بگویید که مثلا دامنه شما irpolymer.ir است، چندان برند معتبری بنظر نمیرسد، در ذهن نمینشیند و در کل راحت در زبان نمیچرخد. همچنین استفاده از – یا خط تیره نیز باعث میشود دامنه شما معتبر به نظر نرسد. تجربه نشان داده اسمهای کلی برای دامنه و برندینگ مناسب نیستند زیرا زود فراموش میشوند. پس شما به چیزی منحصربهفرد احتیاج دارید.
2- تحقیق و جستجو درمورد کلمات کلیدی مرتبط با نام دامین مورد نظر
جستوجوی کلمات کلیدی، اولین گام ارزشمند برای چندین نوع بازاریابی آنلاین، از جمله بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی پرداخت بهازای هر کلیک (PPC) است. همچنین ابزاری عالی جهت یافتن ایدههایی برای نام دامنه است.
به منظور یافتن کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با کسب و کارتان، به ابزارهای رایگانی مانند Keyword Tool یا Google Keyword Planner و ابزارهایی پولی از جمله MOZ ،Ahref، SEMRush و … میتوانید رجوع کنید. تمام پیشنهادات این ابزارها براساس زبانی که مردم استفاده مینمایند خواهد بود و که در نتیجه استفاده از یکی از این کلمات کلیدی محبوب در URL وبسایت شما، رتبه سئو سایت شما را افزایش خواهد داد.
3- استفاده از کلمات مرتبط
مانند روشهای قبلی که توضیح دادهشد، این روش نیز لیستی از کلمات مشابه به ایده شما را ایجاد مینماید. ابزار Related Words مرتبط با کلمات میتواند لیستی از کلماتی را ایجاد کند که به کلمه مورد نظرشما نزدیک و مرتبط است.
مطالب پیشنهادی:
5 روش برای آنکه وب سایت تان را مشهورتر کنید
آیا از قوانین باز طراحی وب سایت اطلاع دارید؟
4- هرچه کوتاهتر، بهتر
طول دامنه برای در خاطر و ذهن کاربر ماندن نکته مهمی است که باید به آن توجه داشت. هرچه کاراکترهای دامنه کمتر باشد تایپ و نوشتن آن نیز راحتتر خواهد بود. همچنین برای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و همچنین نمایش در صفحه جستجوی گوگل نیز کوتاه بودن دامنه عامل مهمی است. اما توجه داشته باشید که کوتاه شدن را فدای کامل و معنیدار کردن دامنه نکنید.
5- دامنهای را انتخاب کنید که کاملا قابل فهم باشد
اگر کسی با دیدن و یا شنیدن نام دامنه شما شناختی کلی از فعالیت و محتوای وبسایت شما بدست بیاورد نقطه قوتی بسیار مثبت برای شما محسوب میشود. اگر به عنوان مثال شما دامنهای با اسم خاص (مثل نام شهر یا نام خودتان) انتخاب کنید و در آن درباره رژیمهای لاغری بنویسید شاید سخت بتوان به مفهوم اصلی آن پی برد، مگر این که پروسه برندینگ را برای نام خود طی کرده باشید.